Sunday, July 24, 2011

Mulgi maraton 2011

Veel reede õhtul polnud kindel, et ikkagi stardin. Väiksed probleemid vaevasid ja lubati ju jälle kuuma ilma. Hilisõhtuks ilmateade väitis hoopis, et tegelikult tuleb vihma, äikest ja rahet ja siis mõtlesin, et oo, lahe, teeme ära.
Nii ma ennast laupäeva hommikul stardist leidsingi. Tund enne starti näitas vanemate juures kraadiklaas 23 kraadi juba. Äiksepilvedest polnud muidugi märkigi ja kokkuvõttes oli väga palav. Õnneks oli kohati tugev vastutuul, mis tegi kuumuse talutavamaks. Ja Kullast Abjani lõpp oli kohati üsna pilvine. Asfalt siiski tossude külge kleepus.
Stardis kohe nägin üht tuttavat tütarlast ja haakisin talle sappa. Kuna ma talle aasta tagasi maratonil üle tunni kaotasin, siis selge oli, et tema tempos ma joosta ei jõua. Tegelikult jõudsin küll. Vähemalt sinna 9. km joogipunktini. Siis hakkasid mind kimbutama esimesed kuumuse tundemärgid ja lisaks mingid kõhuhädad ja võtsin tempo maha ja otsustasin rahulikult lõpuni joosta. Tuttav tütarlaps oli veel kaua aega nägemisulatuses, aga lõpuks siiski said jõuvahekorrad paika.
Viimastel kilomeetritel hakkas pihta traditsiooniline vasaku suure varba küüne probleem, mis lõpus muutus vägagi teravaks. Kuna ma lõpus jooksin koos ühe pikalt maalt tulijaga vist mingi 6-7 km ja me ajasime pikalt juttu, siis lõpus ta ikka utsitas mind veits pingutama ja üle olema oma varba-teemast.
Korraldajad olid tublid ja kõik eelmise aasta kriitika oli kenasti arvesse võetud ja seekord paremini tehtud. Joogiprobleemi ei tekkinud seekord ja need välidushid ja autod veekanistritega olid väga head.
Muidu oli enesetunne üllatavalt hea. Terve jooks sai tehtud väikse varuga, sest teadsin, et kuuma ilmaga läheb lõpp väga raskeks. Aga tegelikult oli lõpus selline mõnus kerge tunne veel, et oleks olnud vaja, oleks võinud 5 km veel joosta.
Arvestades suht kergelt võetud jooksu, oli lõpuaeg täitsa üllatavalt kabe. 2.23.22 siis ametlik aeg. Eelmise aasta aeg oli 2.45.05

3 comments:

  1. Edev aja parandus.
    Kui jätkad mõtestatud treeninguid, siis järgmisel kevadel jooksed Tartu Jooksumaratonil OA-st kiiremini :)

    ReplyDelete
  2. ta on ka ennast viimasel ajal liigutama hakanud kahtlaselt tihedalt. Aga no vahepeal tuleb KÜLM ja kole talv..
    noh, jooksus talle järgi ei saa vast nii ruttu, aga suusas peaks küll varsti allaneelatav olema :)

    ReplyDelete

Äge talv oli tegelt!

Suusahooajast pole midagi kirjutanud, mistõttu on kostunud pahameelt siit ja sealt, nii et eks ma siis katsun selle kuidagi kokku võtta.  Al...