Monday, August 29, 2011

Tasapisi tagasi

No paus läks pikaks. Liiga pikaks. 3,5 nädalat siis kokku. Ja ütlen ausalt, et oleks läind veelgi pikemaks, kui teine naissuusaentusiast mind kodust välja poleks reedel tirinud. Eks nende pikkade pausidega nii on, et algul on hirmus motoorne rahutus, aga pikapeale harjub laisklemisega ära ja lõpuks tekib minnalaskmise meeleolu. Plaanid ikkagi rikutud kõik, väike (ok mitte just eriti väike) pettumus ikka, et hooaeg untsus. Ja vat just sellistel hetkedel ongi jube hea, kui on olemas inimesed, kes su kodust välja tirivad, muretsevad, toetavad, annavad hääd nõu ja lõpuks autosse topivad ning tagasi rajale lohistavad. Vat see ongi suusagrupi kõige suurem väärtus- super seltskond.
No igatahes läksime reedel Ruthiga suusatama. No ja ma siis ülikorralikult tegin ilusti rahulikult, kiirustamata, aeroobses tsoonis. Ühtegi kiiret liigutust ei teinud. Jube mõnus oli. Kokku 1h ja 31 mintsa, 650 kcal, 14,9km ja keskmine pulss 140.
Vat.

Täna siis ametlik suusatrenn. Alguses sõitsin ühe ringi keppideta, siis paar rahulikku ringi ja siis oli plaanis paar kiiret ringi. Aga treener ei luband kiireid ringe teha, et paus ikka pikk ja nii. No lõpuks ikka ühe kiirema ringi lubas teha. A kui paaristõugetega minema kütsin, siis karjus järgi, et "mitte nii kiiresti!" :) Ignoreerisin täiega (vabandust!) ja panin nii kiiresti kui jõudsin. No ma ei tea, kogu see treeningpausi frustratsioon oli vaja välja elada kuidagi vist. Kuna Ruthiga koos startisime (a tal oli kolm kiiremat ringi juba all), siis väike võistlusmoment ka juures ja ikka suht viimase vindi peal sõitsin. Noh, ajaliselt ei kaotanud ma mitte tuhkagi oma 1. augustil sõidetud ringile. 3 sekki kiirem täna, aga eelmine kord ma ei võtnud ise aega, nii et väike mõõtmisvahe võib ka olla. Igatahes ses suhtes mingit jubedat kukkumist pole olnud. Küll aga kui ma eelmine kord sõitsin ringi praktiliselt paaristõukega läbi, siis seekord käed väsisid ära ja pool maad pidin vahelduvtõukelist sõitma. Oleks veel rohkemgi sõitnud, aga iga kord kui vahelduvale üle läksin, tuli Ruthi suusakepi klõbin ohtlikult lähedale ja pidin ikka punnitama paaristõuget nii et ninast veri väljas :). Paaristõukega sain jälle veits vahe sisse ja siis jälle puhkasin käsi. Terve ringi sõitsime nii. Et jah, lihases on küll tuntav vahe.
Max pulss on igatahes 182 peal ära käinud.
Trenn kokku 1.22, kalorit 610, kilomeetrit 12,18 ja keskmine pulss 142.

Nuh. Pole hullu ju. Eks varsti proovin joosta ka.

No comments:

Post a Comment

Äge talv oli tegelt!

Suusahooajast pole midagi kirjutanud, mistõttu on kostunud pahameelt siit ja sealt, nii et eks ma siis katsun selle kuidagi kokku võtta.  Al...