Sunday, September 8, 2013

SEB, 21 km

Tükk aega mõtlesin, kas joosta Tallinnas 10 km või 21 km. Lõpuks valisin 21 sellepärast, et seda distantsi pole üldse sel aastal jooksnud ja seal ei pea nii hullult kihutama. Kui on ikka kehv päev, tiksud rahulikult lõpuni, kui vaja viskad Pirital mere ääres korra pikali jne.  Ainult üks ring.


Starti oodates nägin paljusid tuttavaid minemas maratoni teisele ringile. Sai neile kaasa elatud ja täitsa äge oli vaadata neid erinevaid tüüpe, kes  sealt kõik mööda jooksid. Mõned pintsakutes, mõned korvpalliga, mõned jänesekostüümis jne

Ega mul muud strateegiat polnud kui et joosta seni kui jalad valutama hakkavad või siis lihtsalt kuni ära väsin. Ilm oli muidugi perversselt palav järjekordselt.
Stardist alates oli kohe tunne, et minek on hea. Isegi väga hea. Supporting team oli mul seekord kõva, aga väga palju nende abi ei läinudki vaja. Kuskil 17. km peal siiski oli see käsi joogipudeliga täpelt õigel meetril. Ja sealt edasi oli ergutamisest päris palju abi.
Raskeks läkski kuskil 18. km alguses, siis ma vist oleks kõndinud ka natuke kui Ruth poleks rattaga kõrval sõitnud ja karjunud, et nüüd tuleb tahtejõu pealt lõpuni pingutada. Ja ma pingutasin. 20 km peale oli ehitatud mingi eriti nõme sild, kus ma peaaegu kõhuli oleks käinud ja mis iseenesest oli täiesti ajuvaba sild.  Milleks, kodanikud rajameistrid?  21. km tõusu alguses oli Ruth jälle kohal ja aitas tõusust üles. Vastata talle ma siis enam ei tahtnud midagi, selle jaoks enam energiat ei jagunud :)
Noh, ja siis oligi kõik.
Nii lihtsalt käiski
Aeg 2.06.10
Isiklik reks paranes 6 minutit
Jalad ei valuta ja kõik on hästi.

2 comments:

  1. eks see sild oli kompromiss autojuhtidega. aga selle oleks võinud ehitada oluliselt laugema ja pikema. praegu oli see jah nagu mingi takistusriba.

    ReplyDelete
  2. no oleks võinud jah natuke rohkem pingutada kui see sild just nii hädavajalik oli.

    ReplyDelete

Äge talv oli tegelt!

Suusahooajast pole midagi kirjutanud, mistõttu on kostunud pahameelt siit ja sealt, nii et eks ma siis katsun selle kuidagi kokku võtta.  Al...