Monday, September 23, 2013

Suvi läbi


Nonii, kalender keeras ette juba paljulubava aastaaja ja tuleb hakata juba vaikselt meenutama, mis värk kevadel suuskadega jäi ja kus need üldse pandud sai. Ma mäletan,et vabatehnika suusad  sai katki sõidetud. Ja et vabatehnika pani jälle põlve pekki. Nende pisiajadega peaks arvestama.

Jooksuhooaja peaks ka kuidagi kokku võtma või? Eeee.. äää.. Esimese hooga ütleks, et täitsa ebaõnnestunud ja jäi praktiliselt vahele. Aga faktid päris seda ei kinnita. Parandus tuli tegelikult igal distantsil. Välja arvatud see õnnetu maraton :) Ja kui ma nüüd ikka eelmise aastaga võrdlen, siis jooksukilomeetreid on sama palju, pigem juba mõni rohkemgi, aga need sai kõik kevadel varakult joostud juba ehk väga ammu. Aga eks need negatiivsed kogemused aitavad õppida ja näha asju, mida pole tähele pannud. Või mida pole tahtnud näha. Vahel on asjad ikka ehmatavalt teistmoodi kui osavalt konstrueeritud mugavustsoon neid paista laseb.
Vot tak. Joosta ma eriti ei viitsi, vähemalt mitte nii maniakaalselt kui kevadel. Väiksemaid trenne vast ikka teen lume tulekuni, aga ühtki võistlust ei plaani sellesse aastasse enam.

Nädalavahetusel käisin suusalaagris ja nagu alati, oli äge. Jalg on kuidagi kindlamaks muutunud ja Jõulumäel ma enam jalga ei värista. Väga mõnus oli. Ma olen vist umbes sada korda kirjutanud, aga mulle see rullsuusk ikka väga meeldib. No nii äge on. Ja eriti äge on kui natuke välja ka tuleb. Ja kui enam laskumistel ei ürita paaniliselt varbaküüsi asfalti suruda, on veel ägedam.Tehnikaga on nagu on st vahepeal juba täitsa on, aga kui on vaja kiiremini liigutada, siis laguneb kõik ära. Ehk siis tuleb lahendada mõistatus kuidas sõita kiiresti kiirustamata. Keeruline. Aga eks töö käib ja küll ta tuleb.
Hea on see, et jalad pidasid ka laagri koormusele vastu ja tahaks loota, et ongi nüüd lõpuks kõik korras selle teemaga.

Peale laagri, kus sai tehtud imikat, jõusaali ja rulli, mahtus eelmisse nädalasse veel üks rullitrenn ja üks pump fx.  Kokku selline korralik 9 tunnine nädal.









4 comments:

  1. kui ma peaks kunagi ütlema, et rullsuusk on lahe, siis palun suunake mind kiiresti ravile :)

    ReplyDelete
  2. hea küll, saab tehtud! :)
    aga tegelikult peaks ju sobima küll sulle: alati veereb ja peab, tõusul tagasi ei anna. Saab sooja ilmaga teha ja pole vaja määrida. On ju lahe! :)

    ReplyDelete
  3. Sain ka see august esimest korda rullsuusa alla ja ma armusin see samune hetk sellesse ära. Ülimalt äge tegevus!! :)

    ReplyDelete
  4. Sama siin. Armastus esimesest silmapilgust :)

    ReplyDelete

Äge talv oli tegelt!

Suusahooajast pole midagi kirjutanud, mistõttu on kostunud pahameelt siit ja sealt, nii et eks ma siis katsun selle kuidagi kokku võtta.  Al...