Monday, January 23, 2017

2017

Pole ammu plaane teinud ja kui pole plaani, siis ma ei viitsi ka eriti midagi teha, sellest ma olen igatahes ammu aru saanud. Kuna ma stressasin teleka ees maha nii jõulud, aastavahetuse kui sünnipäeva, siis aasta masendavaim päev (mis olevat jaanuari kolmas esmaspäev) tundub olevat just õige hetk nö uue aasta alustamiseks ja generaalplaani tegemiseks. Kokkuvõttes võib mu uus aasta hakata siis, kui ma ise tahan! :)
2016 aasta kokkuvõtet ei tule seekord. Oli keeruline aasta ja eks see kajastus ka sportlikes hetkedes.
Lähme edasi.
Mis suusatamisse puutub, siis see on muutunud nii eksklusiivseks spordialaks, et ei ole mõtet eriti midagi ette planeerida. Nädalavahetused mööduvad lund otsides erinevates Eestimaa otstes ja üldiselt on see üpriski väsitav, aega- ja rahanõudev. Aga no 700 meetrine kunstlumeriba ka ühegi suusamaniaki südant ei rõõmusta. Vähemalt mitte minu. Niisiis tuleb otsida ikkagi paremaid kohti. Noh, 2,2 km kunstlume ring on ikkagi mõnevõrra parem kui 700 meetrit või kilomeeter. Eelkõige sellepärast, et kui on kahe tõusuga ring, siis 2 km peal on vahepeal juba natuke sirget maad ka ehk siis jõuab ka puhata vahepeal.
Ega ma isiklikult väga viriseda ei tohiks, et ei saa üldse suusatada, sest arvatavasti on päris mitu talve olnud, kui ma jaanuari lõpuks olen veel vähem suusatada saanud kui sel aastal, sest vigastused on seganud. Aga tahaks ikkagi viriseda, et vähe ja põhiliselt plusskraadides.
Paar päris ägedat nädalavahetust Ida-Virumaal detsembris kasvatasid kilomeetrite hulka päris viisakalt. Ida-Virus oli 7,5 km ring päris lumest, mis oli täitsa nagu kaugest muinasjutust, sest Jõhvist siinpool polnud lund mitte kuskil.
Vat nii. Ja siis on veel olnud suusatatavat lund tegelikult Järve metsas, Harkus, Kõrvemaal, Valgehobusemäel ja Jõulumäel. Muudesse kohtadesse pole jõudnud. Aga kokkuvõttes midagi justkui ikka on nagu suusatatud. Ma ei ole täpselt kokku viitsinud lugeda, aga kuskil 300 km kanti peaks küll tabelis kirjas olema.

Plaanin sel talvel kaks maratoni suusatada.  Ühe vaba ja ühe klassika. Eks näis, kas õnnestub plaan ka ellu viia. Selline rahulik plaan siis seekord, aga selle plaani juures on ka ikkagi if.. et siis juhul, kui mõni maraton ka üldse kuskil toimub.

Ühtlasi olen ma terve talve ka kergelt jooksnud esimest korda elus ja vahelduva eduga (rohkem ei kui jaa) käinud sügisest alates Evelin Taltsiga tõuse või treppe jooksmas korra nädalas. Ja ma pean ütlema, et see on mulle täpselt paras trenn. Täpselt vastikult raske, aga meeldivalt lühike. Ehk siis tapab täpselt parasjagu ja taastun sellest piisavalt kiiresti ära. Ma kahtlustan, et see on hästi mõjunud. Vähemalt esimest korda elus jõudsin ma Jõulumäel kõikidest tõusudest üles sõita esimesest viimase ringini. Seetõttu ma plaanin neid jooksuasju ikkagi jätkata ja püüda kuidagi laiskusest võitu saada.

Vot. Ootame lund edasi.

6 comments:

  1. mu lemmiktalv viimase kümne aasta jooksul :) pakast pole sisuliselt olnudki. ja nüüd hakkab juba valgemaks ka minema. vahtramahl pidi jooksma juba :)

    ReplyDelete
  2. mis talv? pole kindaidki kordagi kätte saanud. Ühtlane sügis juba pool aastat. Ma ei ole üldse rahul!

    ReplyDelete
  3. suvi jäi ka vahele. ongi üks aastaaeg

    ReplyDelete
  4. mis sa lobised, suvi küll vahele ei jäänud. Jäi vahele see 30 kraadine nädal, aga muidu oli ikka ilus soe suvi ju. Jaanipäeval võis olla ka 30 lähedale äkki?

    ReplyDelete
  5. 13 pigem :) 24.06.2016 kell 14:00 Tallinnas +15,6 kraadi.

    http://www.ilmateenistus.ee/ilm/ilmavaatlused/vaatlusandmed/

    ReplyDelete
  6. seal, kus mina olin, näitab 21,5, aga ok, see oli 23. juunilehk siis jaanilaupäeval jah, kui korrektne olla. Tallinnas muuseas oli veel soojem.

    ReplyDelete

Äge talv oli tegelt!

Suusahooajast pole midagi kirjutanud, mistõttu on kostunud pahameelt siit ja sealt, nii et eks ma siis katsun selle kuidagi kokku võtta.  Al...