Monday, April 2, 2012

Villaste sokkide lõhna

Nädal läks peaaegu täitsa kenasti.
T jooks 53 min
K jooks 45 min
R jõusaal 1 h
L suusatamine

Jooksuhooaeg siis sai ametlikult stardipaugu. Esimene jooks oli täitsa okei. Lihased olid laupäevasest jõusaalist haiged ja seega sai ilusti aeroobses tsoonis joosta. Kolmapäeval olid lihased veel valusamad ja jooksin veel madalama pulsiga (keskmine 132). Lihtsalt jalad ei võimaldanud kiiremini joosta. Kahe jooksuga seega on kuskil 10 km tehtud ehk siis rohkem selline niisama jala proov esialgu.

Kolmapäevase jooksu tegin uute tossudega ja esialgu tundub, et tossu ost läks kogemata õnneks. Sai siis seekord ostetud ekspromt jalga proovimata tossud :) Eelmine kord proovisin mitukümmend paari jalga ja lõpuks ostsin ikka pool numbrit väiksema kui oleks pidanud. Iga pika distantsiga on suurte varvaste küüned maas. Vaatame siis, mis uutega saab. Ostsin Asicsi seekord. Netist leidsin konkreetse mudeli kohta negatiivset vastukaja päris palju, aga hetkel ei oska sellest midagi arvata. Keegi kirjutas, et rasked tossud jooksmiseks ja et kõige ebamugavamad Asicsid ja mis seal kõik oli, aga esimese jooksu järgi küll miskit halba ei ütleks. Eks esimene pikem jooks annab mingi pildi.

Laupäeval oli ametlik suusahooaja lõpetamine Jõulumäel. Vahva üritus oli. Näidati päris suusatajaid ka lähedalt ja sai igasgu vahvaid teatevõistlusi teha. Lumeolud olid väga kehvad. Üldse ei libisenud suusk. Selline märg lumi, tõmbas suusa kinni ja ainult jõu najal sai edasi liikuda. Kokku ma kukkusin vist kolm korda. Pole sellel aastal kokku ka nii palju kukkunud varem. Vahepeal sõitsin läbi 2,5 km võistlusraja ja nentisin, et üsna korralik tõus on seal. Et kui peaks seal 4 ringi sõitma, siis oleks ikka suht julm. Õnneks ei pea :) Nalja sai palju ja kokku tuigerdasin suuskadel pea 3 tundi vahelduva eduga.
Õhtul sai maakera pöörlemisele veidi hoogu juurde lükatud ja poole aasta norm korraga ära pidutsetud. Ebaõnnestunud hooaeg on nüüd korralikult alla loputatud ja välja elatud, saab rahulikult selge pilguga maailma vaadata uuesti.

Selgem pilk on siis selline, et nüüd tuleb joosta nii palju kui võimalik. Vaatame, kuidas jalg harjub ja enesetunne on. Riia maratoni poole piilun. Treener küll ütles, et see on liiga vara ja jalg ei harju nii kiiresti põrutusega ja küllap tal on õigus. Aga ma vähemalt proovin, kui kiiresti jooksuvorm tuleb ja eks otsus tuleb viimasel hetkel kas lähen või mitte. Eelmise aasta esimesed jooksud olid küll väga vaevalised, ma mäletan. Eks näis.

kaal 68,0
tasapisi pekk väheneb. Naiss.

No comments:

Post a Comment

Äge talv oli tegelt!

Suusahooajast pole midagi kirjutanud, mistõttu on kostunud pahameelt siit ja sealt, nii et eks ma siis katsun selle kuidagi kokku võtta.  Al...