Tuesday, May 19, 2015

Esimest korda ei tule mul ühtki pealkirja pähe, mida siia panna

Eelmine nädal tegin kolm trenni. Üks rull, kaks jooksu, neist üks koos nende koledate harjutustega, kus sa iga harjutuse ajal saad aru, et tegelikult peaks kümme kilo vähem kaaluma. Seekord mul käed haigeks ei jäänudki enam. Ilmselt olen ma õppinud paremini viilima. Jalad pidasid ka selle Tartu ilusti vastu ja mingit jama ei järgnenud, mis on motiveeriv ja paneb jälle graafikuid joonistama, strateegiat koostama ja mõtlema kuidas saab, kui kuidagi ei saa.
Algselt oli plaanis joosta Tartu kevadjooksu 10 km, aga siis tuli plaan ümber teha ja sel nädalavahetusel ei startinud. Tiksusin niisama metsas ja kuidagi väga okei oli kõik.

Tartu asemel plaanin hoopis Maijooksu. Ma vist olen juba kaks korda öelnud, et ma seda enam kunagi ei jookse. Niisiis- starti! :) Viimati jooksin seal 2013, just enne seda kui kõik läks sinna, kus ta läks ja vorm oli parasjagu elu parim. Praegu mul sellist kiirust küll kuskilt võtta ei ole veel ja arvatavasti ei saa sellele ajale ligilähedalegi, mis ma siis jooksin.  Pole sel aastal ühtegi kiiret sprindiliigutust teinud veel ja saab päris huvitav olema. Tõehetk, kui suured siis reaalselt kaod on. Maijooks mulle jooksuna eriti ei meeldi, liiga palju rahvast ja liiga lühike distants, aga trenni mõttes tuleb kasuks natuke mugavast tiksumistsoonist välja tulla. Noh ja ega ühelgi muul jooksul ei saa nii paljudest inimestest mööda joosta, mis on ka vahelduseks täitsa meeldiv ju. Iseenesest oma eesmärki, et inimesed kodust välja tuleksid ja ennast liigutaksid, täidab see jooks muidugi ilusti ja eks ta ongi tore seni, kui sa ei lähe sinna aega taga ajama. Või siis et kui suudad nii kiiresti joosta, et saad kriitilise massi eest kohe minema.

Rattamaniakid on jälle aktiveerunud ja tahavad mind igale poole kirja panna :). Aga no kamoon. Kes see neid ulmedistantse nühkida jõuab. Esimest korda on võimalus TM sarjas neli ala nii ka ära teha, et ratast üldse ei puudutagi. Ja see mõte  tundub natuke atraktiivne isegi. Rulluisutamine ja jooksumaraton tuleks siis rattadistantside asemel teha. Aga tegelikult.. miks ka mitte? Pole küll kunagi rulluiskudega sõitnud, aga kui raske see ikka olla saab? Või saab?  Peaks proovima huvi pärast ükskord.

Ja punki ikka ka! :)





4 comments:

Äge talv oli tegelt!

Suusahooajast pole midagi kirjutanud, mistõttu on kostunud pahameelt siit ja sealt, nii et eks ma siis katsun selle kuidagi kokku võtta.  Al...