Thursday, December 30, 2010

Saabki aasta otsa.

Jõulud siis üle elatud. See Scarlet (või mis selle tibi nimi oligi) rikkus mu suured pühadeplaanid. Pakkisin suusakola kaasa ja arvutasin täpselt välja, mis kell ja mitu km mul erinevates Eesti punktides aega sõita on. Tegelikkuses jõudsin 24.dets korra Raekülas 5km suusatada ja kogu lugu. See toimus õhtuhämaruses, kui lund sadas nagu kotist ja klassikajälg oli pigem aimatav. Sai kiire ring tehtud, et päris pimedas metsa ära ei eksiks. Pärast pooletunnist suusatamist puhastasin higisena pool tundi autot (paksu jope unustasin maha suure kiiruga) ja noh, muidugi kergelt sain külma. Kurk oli õrnalt valus paar päeva. Õnneks sadas pool meetrit lund samal ajal alla ja tehniliselt polnud eriti võimalik suusatada. Muidu oleks kindlasti läinud ja vist päris haigeks jäänud.
Noh, eile oleks pidanud ventti olema, aga päevaplaan läks käest ära jälle ja läksin hoopis suusatama õhtul hilja. Eile ka lund sadas, aga rohkem nö pildi ilu mõttes, sõitmist ei seganud ja suured teed olid ka puhtad. Seekord ma ei hakanud üldse katsetamagi, kas mahub sinna velodroomi juurde parklasse ja jätsin ettenägelikult auto selveri juurde. No ja siis muidugi selgus, et eile oleks saanud kasvõi risti oma käru parkida otse raja ette, parkla oli täitsa tühi :D Tegin rahulikud 10,1 km, keskmine pulss 157, max 167 ja kulus 437 kcal. Aega läks 1.05. Väga mõnus oli nagu ikka.

Jõuludega võtsin juurde umbes kilo, aga tunne oli nagu oleks 5 kilo võtnud. Selline lõdev tunne. Noh nagu ikka kui trennid vahele jäävad ja ühe laua äärest teise äärde istud ja piparkooke ja kartulit pugid. Igatahes aasta viimasel päeval kaalun 68,5 kg. Aasta esimesel päeval kaalusin 80,4 nii et kaalu mõttes igati vinks-vonks aasta. 2010 oli üldse igati sheff aasta. Ei olnud kordagi asja traumapunkti ja trenni sai tehtud rohkem kui kogu varasemas elus kokku:) Tõsijutt.
Algselt pidi olema selle aasta põhiline spordisündmus Tartu Maraton, millest sai täielik katastroof ja ebaõnnestumine. Reaalis sai hoopis läbi joostud (läbi kannatatud) maraton aasta kõvemaks spordiürituseks.
Ja see, et ma suusatrennile sõrme andsin, on kindlasti märkimist vääriv sündmus. On väga mõnus proffide käe all treenida. Eks uuel aastal selgub, kui palju trennidest kasu on olnud ja mis selle süveneva suusahullusega saama hakkab.
Kokkuvõttes sai umbes selline aasta:
jooks 420 km
ujumine 3 km
rullsuusk 4,5 tundi
suusaimitatsioon 15 tundi
trena (ellips) u 10 tundi
ventti (lihastrenn oma keharaskusega) 8 tundi
suusatamine 153 kevadel+ 79,9 aasta lõpus

Vot.
Hääd nädalavahetust! :)

No comments:

Post a Comment

Äge talv oli tegelt!

Suusahooajast pole midagi kirjutanud, mistõttu on kostunud pahameelt siit ja sealt, nii et eks ma siis katsun selle kuidagi kokku võtta.  Al...