Monday, April 1, 2013

Uus hooaeg, uued plaanid

Suuski ma pärast laagrit enam puutunud ei ole ja suusahooajale paneks hindeks sellise kesise 3. Positiivne see, et kolm starti ja kolm finišit. Negatiivne see, et Alutaguse ja Finlandia jäid sõitmata. Mis tehtud sai, oli enamvähem ootuspärane. A nuh, seekord siis nii. Aga kindlasti oli parem talv kui eelmine. Ehk siis 8 nädalase vigastuse asemel ainult 5 nädalat kestnud tõbi. Olme rikkus kõvasti spordiplaane, aga midagi pole teha, sport ei ole elu. Vaja muid asju ka ajada ju.

Ühesõnaga siis avasin jooksuhooaja. Eesmärk siis ikka sama, mis siiani alistamata. Maraton alla 5 tunni vaja joosta. Viiendale katsele :) Ei pannud naismaratonijooksjate edetabelis rohkem nii järjekindlaid kodanikke tähele, kes oleks viitsinud 4 korda maratoni joosta üle 5 tunni :) Noh, vaatame, mis viies katse toob.
Viies katse toimub Stockholmis 1. juunil. Ja eelmisel nädalal avastasin, et sinna on ups.. ainult 10 nädalat. Seega tuli jooksma hakata. Kui eelmisel kevadel jäin ma jooksuprogrammi alustamisega 6 nädalat hiljaks, siis seekord ainult 2, mistõttu šansid plaanile järgi jõuda on üsnagi võimalikud erinevalt eelmisest aastast.

Jooksusammud tulid sel kevadel ootamatult kergelt nagu ma juba rogainis märkasin. Sel aastal ei olegi vaja koperdada 9 minutit kilomeetrit, et pulss alla 150 hoida. Meeldiv, meeldiv.
Esimene nädal sai siis selline:
E jooks/kõnd 48 min 5,8 km
T pump FX 60 min
K jooks 38 min 5km
R jooks 53 min 6,75 km
P  jooks 60 min 8,38 km
Pulss oli kõikidel jooksudel ilusti vahemikus 140 kuni 146, mis on madalam kui mul iial varem kevadel on olnud. Jooksmine ei ole üldse vastik isegi, mis on ka täitsa uus kevadine kogemus. Muidu ikka kuskil juunis on alles enamvähem talutav olnud.
Ühesõnaga algus on paljulubav.
Uude nädalasse kaaluga 69,0. Nuh, kõikidel muudel päevadel peale esmaspäeva kaalun ma 67 või 68 kopikatega, aga esmaspävaks ikka tuli ära jälle :D





No comments:

Post a Comment

Äge talv oli tegelt!

Suusahooajast pole midagi kirjutanud, mistõttu on kostunud pahameelt siit ja sealt, nii et eks ma siis katsun selle kuidagi kokku võtta.  Al...