Monday, May 2, 2016

Ozero Viljandi

Niih. Esimene start siis tehtud.
Viljandisse ma läksin ikka päris kindla peale isiklikku rekordit jooksma, kuigi mul oli enne ka seal päris kobe rekord all. Aga seekord olin ma päris tublisti ikka soti ja vist veidi rohkemgi alla jooksnud erinevalt varasematest kordadest. Trennid nagu lubasid ja kõik oli paigas täpselt, et mis ja kus ma joon ja jooksen.
Kuna ma tulin vanemate juurest, siis ma jõudsin hullult vara Viljandisse, käisin poes ja kökerdasin järve ääres, võtsin numbri välja, seisin vetsu sabas, kuigi see oli umbes sada meetrit pikk. Aega oli laialt. Aga kui ma sealt sabast lõpuks starti jõudsin , oli 5 minutit ainult stardini ja oma stardikoridori ma enam sisse ei mahtunud. Kui lindid vahelt ära tõmmati, pressisin ennast kuidagi külg ees sisse.
Noh, stardipaugust jooneni läks läbimiseks aega 2 minutit ja sealt veel staadioni väravani minut. Ei olnud just paljulubav algus. Ja edasi ei olnud ka ruumi algul sugugi kuni esimese tõusuni, siis läks jooksuks. Stardijoonest esimene kilomeeter võttis aega 7.15 ja no sinna ta läks, tagasi seda enam joosta ei jõudnud.
Muidugi oli ilus päikseline ilm ka, mu lemmik! :)
Järgmine üllatus tabas mind siis, kui joogipunkti ei olnud seal, kus ta minu mälu järgi justkui olema pidi. Aga ei olnud. Oli alles pärast 6. kilomeetrit ja jäi minu jaoks liiga hiljaks. Pärast kuulsin, et juba eelmisel aastal oli selline imelik uuendus sisse viidud ja mul oli lihtsalt kodutöö tegemata. Oleks teadnud, oleks hommikul võinud ise endale joogipudeli valmis sättida puu alla. Teise joogipunkti asukoht natuke enne lõpuspurti oli hoopis arusaamatu. Hea sile tolmuvaba lõik, muud seletust nagu ei leia.
No raske oli. Ja kõige raskem oli veel see põllupealne jupp, kus oli pehme ja kitsas rada, mööda joosta ei jaksanud päris pehme maa pealt ja nii ma kulgesin seal etteantud tempos. Ja see oli selline päris mugav tempo tegelikult.

Rekordit ei tulnud ja veits ikka olen pettunud, et mis mõttes nagu kui ometi oli kõik nii hästi :) Neto aeg oli 1.10.23 või midagi ehk umbes täpselt 1.30 kaotasin endale. Vat kurat. Aga selle eest oli mu lõpukoht umbes 200 kohta parem kui eelmine kord, mis tähendab, et ju siis teistel oli ka raske.
No tühja kah, see päev- see mure. Eks pusib vaikselt edasi.
Edasi ka plaan minna Tartusse. Ilmateade lubab ilusat päikselist ilma. No nalja saab.

Laulu kah ikka!




6 comments:

  1. https://www.tartumaraton.ee/et/yritused/jooksumaraton/34/maraton/skeemid/JM2016_rada_uus_uus.png

    ära siis joogipunkte unusta vaadata:)

    ReplyDelete
  2. appike, puha võõrad kohanimed :D Tartu rajast ma ei mäleta mitte tuhkagi ja mul pole ka seetõttu ootusi, kus võiks joogipunktid olla.

    ReplyDelete
  3. mul 12 kord pikale otsale. iga kurv on ette teada :)

    ReplyDelete
  4. ma olen kaks korda käinud. Esimesest korrast ma mäletan ainult seda, et kogu aeg olid tõusud. Ja teisest korrast seda, et palav oli :) Blogist lugesin, et esimene kord tuli varba küüs ka maha pärast

    ReplyDelete
  5. vaata kaarti, tee läheb ju allamäge ainult :)

    ReplyDelete
  6. jaa, seda ma mäletan väga hästi kui te selle Tartu poisiga mulle rajaprofiili näitasite. Ja ma loll mõtlesingi, et ohh, ongi lahe, ainult allamäge. Pärast seda ma enam kunagi ühtegi rajaprofiili eriti ei vaata. Ma olen topograafiline idioot, midagi pole teha.

    ReplyDelete

Äge talv oli tegelt!

Suusahooajast pole midagi kirjutanud, mistõttu on kostunud pahameelt siit ja sealt, nii et eks ma siis katsun selle kuidagi kokku võtta.  Al...