Wednesday, January 19, 2011

Wassberg

Päevane vihmasadu pani küll pähe mõtte, et kui poleks lubanud suusateisipäevikutele ennast, siis ei viitsiks minna. Aga tegelikult ei tasu alati üldistada, sest teises kohas olla võib kõik teisiti.
Õhtul sadas mingit lume moodi asja, aga kraadid olid ikka plussis. Mu vabatehnika suusa all oli vist määre -3 kuni -8, aga tühja sellest. Väga mõnus trenn sai. Soojenduseks sõitsin selle pisikese ülemise ringi, siis tegime ühe sillani ja kolmanda ringi ka sillani, aga kolmas ring oli koos treeneriga ja sai esimest korda elus seda tehnikat ka õpitud.
Kus ma siin kirjutasingi, et nagu oleks terve elu uisku sõitnud. Pähh. Kiiresti toodi maapeale tagasi :) Selgus, et tegelikult sõidan mingit segastiili, milles on elemente nii wassbergist kui tõusuvariandist, aga päriselt sellist stiili polegi olemas. Novot. Hakkasin siis tasapisi harjutama.
Täpselt sama probleem, mis klassikas, et tasakaal on kehva ja sellega seoses jääb libisemisfaas lühikeseks kuna mul on vaja jalg kiiresti maha panna. Aga lõpuks hakkas natuke midagi looma. Vähemalt liikumiskiiruse vahe oli küll märgatav. Kui trenni alguses mulle tundus, et suusk lumesupi sees üldse ei libise, siis trenni lõpus oli tunne, et ei jõua suuskadele järgi.
Rada oli muidu selline, et klassikajälg oli jääs, aga laskumised jäljes sõidetavad. Raja kõrval oli selline pehme puder, aga kannatas ilusti sõita.

Kokku sai siis kuskil 8,5 km uisku. Vist. Kella unustasin kinni panemata ja lisasin Piritalt kojusõidu aja ka ilusti tenniaja sisse :) Aga km aegu vaadates kuskil sinna kanti tuleb. Keskmine pulss 155 kandis, kui õigesti arvutasin. Autosõit lõi keskmise 130 peale :)

6 comments:

  1. Keppideta tuleb sõita, siis saad asja paremini kätte. Oled sunnitud libisema, muidu ei saa lihtsalt edasi :)

    ReplyDelete
  2. ilma keppideta pole probleem. Probleem on just siis, kui käed juurde panen.

    ReplyDelete
  3. Hmm, see on isegi natukene kummaline. Rütmitunne peaks sul korras olema.

    ReplyDelete
  4. Ju siis ikka ei ole. Ma ise arvan, et häda on selles, et jalad on palju tugevamad kui käed. Kätega ei jõua nii kiiresti vehkida, kui jalgadega, siis kaobki tasakaal ära ja rütm metsas.

    ReplyDelete
  5. Kus see loogika on? :)
    Kui tasakaal paigas, siis ükskõik millega hoogu lükkad libised edasi. Kokkuvõttes on libisemise pikkus ju käte ja jala tõuke summa. Ja noh summa ei sõltu liidetavate järjekorrast :).
    Pigem siis jah rütmitundega midagi viga, ses mõttes, et mul ka tihti nii, et lükkad kätega ära ja siis libised suusal ja viin juba käed uuesti üles, et uut lüket anda aga ootan nö õiget hetke, mitte ei lükka kohe keppe lumme. Teinegi kord jäävad sellised väiksed pausid sisse - käed natukene kauemaks seljataha, siis tsipa kauemaks õhku.

    Järgmine kord ürita selline hea rütm saada ja võid teadlikult viivitada käte uuesti maha löömisega.

    ReplyDelete
  6. Mul on ajus need failid praegu segi kõik. Maratoniks jookseb ilusti kõik paika :)

    ReplyDelete

Äge talv oli tegelt!

Suusahooajast pole midagi kirjutanud, mistõttu on kostunud pahameelt siit ja sealt, nii et eks ma siis katsun selle kuidagi kokku võtta.  Al...