Thursday, February 17, 2011

Lahinguväljal näeme, raisk!

Nii.
Igasuguste kõhkluste ja kahtlustega olen nüüd ühele poole saanud ja eile hommikul viisin oma suusad määrimisse. Poisid lubasid seekord vähe paremad suusad ka teha. Alutagusel pingutasid pidamisega natuke üle, tunnistasid nad ise ka. Noh, märkasin jah, kui stardis esimese tõuke järel pidin ninali lendama:)
Õhtul lugesin ajakirja Jooksja uut numbrit (jõle mõnus on lugeda ajakirja, kus on kõik tuttavad näod. Ja need on kõik säravate silmadega suusatajad. Tervitan! ) ja mõtlesin, et see külmapaanika on vist tiba üle pingutatud siiski. Lapsena sai käidud 25 kraadise külmaga uisutamas ja suusatamas, polnud siis mingeid tuule- ega veekidlaid riideid ega midagi. Ja polnud ju pool tundi, ikka pool päeva. Jäime kõik ellu. Mul on isegi meeles, kui tulime isaga vanaema juurest hommikusele bussile, jala 12 km, väljas oli ligi 30 kraadi külma. Et kes seal stardis siis veel peaks olema kui mitte minusugused pingviinid.
Nüüd siis tuleb otsast pakkima hakata ja puuduvaid asju muretseda.
Magneesium seekord kindlasti. Pärast Alutagust, kui suusasaapaid hakkasin jalast sikutama, lõid säärtesse krambid. Ilmselt on see külma ilma probleem, sest varem pole neid kunagi olnud suusatades. Säärised kavatsen ka hankida (tervitan kudujat kah!).
Buff on ka veel puudu. Labakindad saan. Suusasaabastele oleks mingit kaitset vaja, tuleb nuputada. Külmakreem on puudu veel.
Kas päikseprillid kaitsevad silmi külma eest? Või peaks mingid spets prillid olema?
Mõtlesin, et paneks radikuliidivöö, hoiab neerud soojas ilusti. Aga tekkis küsimus millise kihina see paigutada. Sooja pesu alla või peale?
Geelid on vaja osta. Üks geel jäi Alutaguselt järgi, aga selle ma suutsin taskusse unustada ja pesin koos jakiga kenasti ära :). Igaks juhuks viskasin minema.
Mis veel?
Süüa. Palju süüa. Päris huvitav, kui palju külma ilmaga on kalorikulu suurem. Alutagusel näitas kell 1811 kcal, aga pakun, et reaalne kalorikulu oli vähemalt 2500. Igatahes jõudsin ma maratonieelse kaalu alles täna hommikuks taastada. Nüüd siis Tartu jaoks tankima. Makaronidest on mul kõrini igatahes juba. Muidu ma ei söögi tegelikult makarone. Liha tahaks hoopis.
Igatahes, starti. Lähme teeme ära.

1 comment:

Äge talv oli tegelt!

Suusahooajast pole midagi kirjutanud, mistõttu on kostunud pahameelt siit ja sealt, nii et eks ma siis katsun selle kuidagi kokku võtta.  Al...