Wednesday, February 2, 2011

Testsõit

Niinii. Vahepeal ei teinud ma mitte midagi terve nädala. Vahtisin lakke, õgisin mandariine ja vaatasin telekast juunioride EM-i, Soome meisrtikaid ja lõpuks ka iluuisutamist, mida ma muidu kunagi ei vaata. Kuidagi siuke kerge nördimus oli, et suusatada ei saanud. Ei olnud isu ka midagi muud teha. No kuidasmoodi sa sunnid ennast jooksma, kui on võimalik suusatada. Jooksmine on raske sport, suusatamine puhas rõõm. Ühtlasi oli vaja ju puhata ka vist spordist ja boonusena sai kodus hulk tegemata asju korda aetud. Laupäevast oli käsi parem ja pühapäevast niisama jõudeolekus ei andnud enam tunda.
Eile siis võtsin oma suusad ja tegin test-trenni. Ilm oli muidugi jälle "mega". Miski imelik graafik on sel talvel- nädala sees on igasuguseid temperatuure, lausa -20 kohati, aga niikui tuleb teisipäev, on raudselt sula ja sajab vihma, lörtsi või jumal teab veel mida. Niisiis klassikasuusaga Pirital. Lasin kliistri alla panna, aga noh, sama hästi oleks võinud nende suuskadega ka uisku sõita. Niisiis oli paaristõuke trenn puhtalt. Sõitsin täpselt 5 km, aega läks veits üle 28 minuti, liikumiskiirus 10,6 km tunnis, keskmine pulss 139. Rohkem ei julgend teha igaks juhuks, kuigi tunda ei andnus midagi. Toidupoes pärast hakkas kergelt valutama, aga ei miskit hullu.
Eile siis juhtus nii, et olime Heik(k)idega kõik kolmekesi samal rajal, samades tingimustes ja kõik klassikasuuskadega. Jättes kõrvale selle, et üks nest sõitis 2x pikema maa kui mina ja teine 5x pikema maa (ja kõik muud pisiasjad, et mis tempos keegi trenni tegi eksole :D) võiks eilse trenni pealt nö medalid ära jagada. Kirvega arvutades ja spekuleerides kaotan 47 mintsa Heikile ja 28 mintsa Heikkile. Finišiajad oleks vastavalt 5.10, 5.29 ja 5.57, kui 63 km peale laiali tõmmata. Nii et kui lumi ära sulab või mõnel muul põhjusel ei viitsi teise Eesti otsa kolistada, siis vähemalt on jõujooned paigas ;)
Plaanid muutuvad mul praegu neli korda päevas umbes. Tahaks jubedalt suusatada. Tallinna radadele tahaks vaheldust ja Tamsalu maraton hakkas kipitama. Uurisin teistelt ka, et mis ja kuidas, aga enamus pole seal käinud. Kaks tütarlast, kes on käinud, ütlesid, et hea rada, suht kerge ja nii. Siis sattusin kellegi blogile, kus kirjutatakse, et laskumised on päris karmid ja tunduvalt hullemad kui Nõmmel. Novot ja keda sa õnnetu inimene siis uskuma pead?
Mida teha nädalavahetusel? Kus suusatada? Kui palju suusatada? Mis stiilis suusatada? A kui ma kukun? Puhkamisest aitab mulle nüüd küll.

2 comments:

Äge talv oli tegelt!

Suusahooajast pole midagi kirjutanud, mistõttu on kostunud pahameelt siit ja sealt, nii et eks ma siis katsun selle kuidagi kokku võtta.  Al...