Sunday, January 8, 2012

Nüüd läheb andmiseks

Lõpuks ometi siis kauaoodatud lumi. HURRAA!

Eile hommikul ärgates oli lumi maas ja toimus suusatrenn. Hommikul oli küll lund veel suht vähe ja tõusudel tuli muru vastu paaris kohas, aga siis hakkas lund sadama nagu kotist ja päris kift oli sõita määrimata suusaga värskes lumesajus. Jälgisin pulssi ja sõitsin rahulikult, kuigi oleks tahtnud kiiremini.
laupäeval siis 14km vabalt, aeg 1.37, max pulsi viskas korra 180 peale, keskmine 159, kalorikulu 762.

Täna hommikul oli 7 kraadi külma, kui rajale jõudsin, päike paistis ja suurepärane ilm. Sõitsin jälle rahulikult. Oleks tahtnud kiiremini. Seega täpselt nii nagu pidi.
Kokku täna 9,78 km, aega läks 1.07, keskmine pulss 151 ja kaloreid läks 550. Max pulss 167 ainult täna.
Tundub, et kehale suusaliigutus siiski väga võõras pole. Ja eks tunda on kah, et see algus on sel aastal ikka hoopis midagi muud kui eelmisel. Tasakaal on kohe kindlasti parem. Lakumistel nii hirmus maas kinni pole enam, vajadusel saan ikka jalga tõsta sinna kuhu vaja. Lahe! Praegu mulle tundub, et vabatehnikat pole kunagi nii lihtne sõita olnud kui praegu. Alati on olnud raske mu jaoks, nüüd ei ole. Ei oskagi kommenteerida mis põhjusel see nii on. Ehk siis on mingi kehahoiak või jalaliigutus millegipärast õigemaks läinud.
Tahaks klassikat ka proovida juba. Sellises korralikus suusajäljes.
Mõnus on ikka trenn valgel lumel. Tahaks veel ja veel. Aga eks peab ettevaatlikult võtma esialgu. Iga kord, kui ma suusatamas tulen, mõtlen, et joosta küll enam ei viitsi meetritki. Jooksmine on sport. Suusatamine on puhas rõõm.

4 comments:

  1. :) mul on täpselt vastupidi. jooksmine on selline kerge ja loomulik tegevus. ja suusatamine on hull võitlus ülikõrge pulsi ja koledate tõusudega. nagu lehm libedal jääl ukerdan.

    ReplyDelete
  2. Ja mina meenutan enda viimast korda suuskadel aastal 2006, mille lõpetasin (ok päris ei lõpetanud, kolmsada meetrit auto juurde liiklesin ka veel suuskadel) kõhuli maas ning mõtlen ikka, et suusatamine, see on tervise surm ja jooks on mõnus ajaviide (enamasti). :)
    Kuigi mees siin üritab rääkida, et peaks ikka veel proovima...

    ReplyDelete
  3. no eks ta tahab harjutamist jah. Aga vahepeal saab puhata ja koguaeg ei pea laksama nagu jooksus, see on mõnus.
    Heikki, sõida aeglasemalt siis!:)

    ReplyDelete
  4. Kui ma aeglasemalt veel liigutan, siis jään päris seisma ju :) Ja ma pole sellest puhkamise osast väga aru saanud, tõusud on ju suuskadega raskemad võtta kui joostes, ehk siis pingutad algul kõvasti rohkem ja siis saad laskumisel natuke jah hingata, kuid seal pead ka ju kogu aeg valvel olema, kui mingi kurv on või inimesed jalus:)

    ReplyDelete

Äge talv oli tegelt!

Suusahooajast pole midagi kirjutanud, mistõttu on kostunud pahameelt siit ja sealt, nii et eks ma siis katsun selle kuidagi kokku võtta.  Al...