Tuesday, March 8, 2011

Mulle meeldib suusatada

Täna käisin.. ee.. suuski määrimas. Arstile lubasin, et trenni ei tee ja kodus ka suure suuga lubasin, et lasen ainult suusad ära määrida ja tulen kohe tagasi. Seega trennis ma ei käinud, lihtsalt suuski määrimas :) Tegelt, kui jõudsin kohale, käis parasjagu vabatehnika õppimine ja ikka võtsin ennast ritta. No et paar sammu ikka proovin ja nii.
Teppan parasjagu õpetas, kuidas siledal maal vabatehnikat sõidetakse. Ei saanud algul üldse pihta, mis ja kuidas. Käed-jalad läksid ikka sassi ja ainult tõusuvarianti sõitsin. Tasapisi hakkasin siiski pihta saama ja varsti tuli juba enamvähem vist nii nagu see välja nägema pidi. Treener kiitis ja mina (kiida lolli ja loll rabab ennast lõhki) muudkui harjutasin ja harjutasin. Vahepeal ikka koordinatsioon kadus ja käed-jalad läksid segi. Aga treeneri "üks-kaks-kolm, kaks-kaks-kolm" hakkas varsti mu peas tiksuma ja tasapisi hakkas tulema. Ehk põhimõtte sain selgeks ja edasi oleks vaja ainult praktikat, praktikat ja.. praktikat. Ja nii hea oli suusatada. Suusk libises ja ise ei pidanud muud tegema, kui rütmis püsima ja õigel hetkel käed maha toetama, tõukesse lükkama ja teise jala õigel ajal maha panema.
NII HEA OLI SUUSATADA! Tõeliselt mõnus. Kui tehnika osa sai läbi, tegime ühe pisikese tiiru otsa. Oleks tahtnud nii veel suusatada, aga kaine mõistus käskis põlve hoida.
Põlv lasi ilusti trenni teha. Pärast muidugi läks paiste ja hakkas veits valutama. Samas peab tunnistama, et valutas vähem kui eile. Suusafänn teeb siit järelduse, et suusatamine on põlvele hea! :)

Põlvest niipalju, et valutab teine ikka päris hullusti. Algul mõtlesin, et rohte kohe välja ei osta- ehk läheb ise üle. Noh. Laupäeval läksin ikka lonta-lonta apteeki ja ostsin tabletid välja. Pühapäevast hakkasin tarbima. Tablettide ainuke mõju on kõrvaltoime, mis tähendab, et 1-4 tundi pärast tableti võtmist külastab mind hirmus kõhuvalu. Tõepoolest, sel ajal ei pane põlvevalu tähelegi :) Paraku.. veits hiljem on kõik tagasi. Homsest uus variant kasutuses, eks näis, kuidas sellega läheb.
Aga kui ma panen suusad alla, siis ma ei tunne mingit valu. Nii kift on suusatada. Eriti kui tunned, et hakkab midagi välja tulema.

Ja siis pärast tenni rääkis üks trennikaaslane oma Vasaloppetist niimoodi, et MA TAHAN KAAA SINNA! Ja ühel päeval ma lähen ka.

Jah. Tõsine suusapede on minust saanud.

3 comments:

  1. Ai-ai-ai,

    tuleb sind noomida!
    Puhata tuleb osata ja eriti tuleb osata vigastused välja puhata!
    Postituse lõpetad soovist kunagi Vasaloppetile minna aga täie tõsidusega - kui sa seda põlve korda ei tee võib Vasa su jaoks jäädagi vaid unistuseks. Nagu ka järgmised maratonid Eestis ja suusatrennid jne.

    Sul võib küll trenni tehes olla tunne, et oh näed polegi midagi ju viga aga sa ei lase haigel kohal terveks saada, sinna jääb põletik sisse ja hea kui siis ainult tänu opile asja korda saab.


    Seega konkurentsi huvides soovitan sul puhata ja asju rahulikult võtta. Usalda arsti, Teppanit sa ju usaldad, kui ta suusatehnikast räägib

    ReplyDelete
  2. Eks sul on vist õigus jah.
    A just hakkab suusatmine välja tulema. Ja ilmad nii ilusad. Ja mulle kingiti pealamp, et saaks õhtuti suusatada. Väää :(

    ReplyDelete
  3. Ära muretse, sügiseks, st talve alguseks, ununeb nagu nii jälle ära :)

    ReplyDelete

Äge talv oli tegelt!

Suusahooajast pole midagi kirjutanud, mistõttu on kostunud pahameelt siit ja sealt, nii et eks ma siis katsun selle kuidagi kokku võtta.  Al...