Wednesday, May 18, 2011

Jäägeel, õlu ja telekas

Appi. Appi. Appi.
Kas on vanal inimesel mõistus peas, kui ta siuksesse trenni ronib, kus on neiud, kes 5.87 kaugust hüppavad? Ei.
Aga kas inimene peab olema koguaeg mõistlik? Ei.

Täna siis jälle Mariuse jooksutrenn. Sörgiga metsa, mille seekord paremini üle elasin ja siis läks andmiseks. Suht esimeste harjutuste pealt tundsin, et sprinterilihased mul totaalselt puuduvad ja reie pealmised lihased jäid kohe kangeks. Sprindilõikudega päris maksimumi välja ei pannud ja kannatas teha küll. Aga siis tuli teatevõistlus ja nii kui korra gaasi põhja vajutasin, läks olukord tunduvalt hullemaks. Vahepeal jätsin mõned sprindid vahele ja venitasin puu najal jalgu. Harjutusi kannatas kaasa teha küll, tempo mõnevõrra kannatas, sest päris lõhkuda ka ei tahtnud. Ja viimased sprindid mäest üles läksid ka pooles vinnas, sest lihased olid jube valusad.
Kokku jooksime metsas 1h ja 34 minutit. Maksimumpulss käis ära 178 peal ja kilomeetrite kokku 7,61 seekord. Kalorit kulus uuhh.. 865.

Ja siis edasi saali. Saalis oli lihtsam tunduvalt, tegime selja-, külje- ja kõhulihaseid. Paljud harjutused venttist tuttavad, ainult neid oli palju lihtsam teha, sest vahepeal ei pidanud hüppama :) Enda suureks üllatuseks jaksasin ma ühes seerias oluliselt punitamata 8 kätekõverdust järjest teha. Aga noh, jällegi- hüppama ju vahepeal ei pidanud. Mõned harjutused ei sobinud mu viga saanud lihastele eriti, aga kannatas ikkagi teha. Kokku läks saalis koos venitustega 30 mintsa.

Spordisaalist kõndisin välja jalad harkis ja mõtlesin, et ei tea, kas peaks kohe perearstile kõne võtma ja haiguslehte alustama või ootaks hommikuni. Teised muuseas nägid suht samasugused äpud välja.
Saun pole kunagi nii hea olnud kui täna.
Ei, mulle siuke äge trenn meeldib. Üksi ma ei viitsiks elusees siukseid liigutusi teha ja eks neist pikas perspektiivis vast on tolku ka ikka, kui trennivigastused paranenud on :D

Laupäevaks tuleb jalad alla saada ja Maijooks kuidagi läbi kulgeda. Hetkel tundub uskumatu:)

8 comments:

  1. Jäägeeli ehk külmageeli kasutatakse ägeda vigastuse, ülekoormusvigastuse, põletike, seljavalu ja lihaspingete raviks. Tegelt oli see otsa saanud ja läks hoopis hobusekreem

    ReplyDelete
  2. Jäägeeli võib kasutada ka lihtsalt pikema trenni / raskema trenni järgselt lihaste paremaks ja kiiremaks taastumiseks.
    Üks võimalik lahendus selline: http://www.vitabalans.com/index.php?id=1678

    Aga neid on teisi ka.
    Töötab siis samal põhimõttel kui nt pärast trenni laste lihastele jää külma vett või lihtsalt hetkeks lihased jääga / külmaga kinni mässida. Kokkuvõttes - sunnib verel lihastes liikuma ja seega viib välja sinna tekkinud jäägid.

    Aga trenni kohta tahtsin öelda, et äkki sul oli soojendus nigel? Või siis ei venitanud enne spurte piisavalt. Ole ette vaatlik, võid lihased korralikult ära rebestada.
    Muidu selline trenn hea jah, korra nädalas võiks nii teha, annab just seda kiiruslikku vastupidavust - suudab kõrgel pulsil pikemalt liikuda.

    ReplyDelete
  3. Arvatavasti jah mu treenimata kere oleks tahtnud veidi tõhusamat ja pikemat soojendust. Peab järgmine kord enne trenni võimlema. Aga täna on olemine oodatust parem.

    ReplyDelete
  4. riides on ka vaja käia vastavalt ilmale :)

    ReplyDelete
  5. jajah, mõned käivad rannas päikest võtmas ka kinnastega :)

    ReplyDelete
  6. mulle ei meeldi rannas üldse käia. liivane ja igav.

    ReplyDelete
  7. tohoh, see on küll üllatus. Mis sulle täpsemalt sooja ilma juures meeldib siis?

    ReplyDelete

Äge talv oli tegelt!

Suusahooajast pole midagi kirjutanud, mistõttu on kostunud pahameelt siit ja sealt, nii et eks ma siis katsun selle kuidagi kokku võtta.  Al...